Xiaomi Mi 6: păreri, specificații și prețuri

02 мая 2017, 10:00
709

Dacă există un producător de smartphone-uri care ar merita un studiu de caz pentru succesul său, Xiaomi ar fi probabil cea mai bună alergere. Compania chineză a fost înființată în 2010 și, într-un interval mai mic de 7 ani, a reușit să ajungă al cincilea cel mai mare producător de smartphone-uri din lume.

Secretul succesului este reprezentat, în mare parte, de piața de desfacere foarte bogată din China, dar mai ales de prețurile mici practicate în raport cu concurența, în ciuda faptului că până de curând telefoanele au ajuns în Europa pe canale neoficiale.

Spre deosebire de alți producători, Xiaomi a optat pentru 3 game principale de telefoane: cea mai importantă dintre ele este gama Mi, alcătuită din terminale de top, care poate fi asemănată cu celebra serie S de la Samsung.

În 2015, Xiaomi și-a extins portofoliul cu încă două game: Mi Note este, așa cum probabil intuiești, echivalentul seriei Note de la Samsung, în timp ce sub-brandul Redmi este dedicat telefoanelor mai ieftine decât cele din seria Mi.

Seria Mi are în fiecare an un model reprezentativ (Mi 1, Mi 2 etc) acompaniat de modele foarte apropiate ca design și performanțe diferențiate printr-un sufix de tipul Mi 4s sau Mi 4c. În 2017, seria a ajuns la Xiaomi Mi 6, care se anunță unul dintre smartphone-urile de top ale anului.

                             

Specificații Xiaomi Mi 6

- ecran: 5.15 inch, IPS, 1920 x 1080 pixeli

- procesor: Qualcomm Snapdragon 835, 4 x Kryo la 2.45 GHz și 4 x Kyro la 1.9 GHz, Adreno 540

- memorie: 6 GB RAM

- memorie internă: 64 GB sau 128 GB

- cameră foto: Duală, 12 MP F/1.8, 12 MP F/2.6, înregistrare 4K, frontal 8 MP

- conectivitate 3G, 4G, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 5

- sistem de operare: Android 7.1.1 Nougat, MIUI

- acumulator: Li-Po de 3350 mAh, nu se detașează

- dimensiuni: 145.2 x 70.5 x 7.5 milimetri

- greutate: 168 de grame

- altele: Dual SIM, rezistent la apă, senzor amprente

Ce aduce nou Xiaomi Mi 6

Din punct de vedere al designului și al construcției, noul Xiaomi Mi 6 poate fi asemănat cu ușurință cu Samsung Galaxy S7. Asta pentru că partea frontală și cea din spate sunt acoperite cu sticlă și au o formă ușor rotunjită pe laterale, element care ar trebui să asigure o priză bună în mâini în ciuda materialului teoretic alunecos. Cele două părți sunt îmbinate prin intermediul unui frame de oțel, iar Xiaomi a botezat acest proces de producție drept Aligned Design Concept. Telefonul este rezistent la apă, însă producătorul chinez a evitat să menționeze care este nivelul de protecție IP, ceea ce reprezintă un indiciu că nu este vorba despre IP68, cel mai nou standard utilizat în industrie.

La fel ca în cazul lui Galaxy S7, sub ecran este amplasat un buton clasic pentru Android care integrează și un cititor de amprente, în timp ce marginile laterale sunt aproape inexistente. Ceea ce surprinde este absența jack-ului audio de 3.5 mm pentru căști, astfel că ai nevoie de căști compatibile cu portul USB-Type C care echipează telefonul. Dacă nu, chinezii punctează la impresia artistică prin prezența unor speakere stereo.

                    

Pe de altă parte, Mi 6 beneficiază și de o versiune Ceramic care iese în evidență prin ceramica folosită pentru carcasa spate, dar mai ales prin aurul de 18 carate amplasate în jurul celor două lentile ale ansamblului camerei foto, o soluție care există deja pe modelul Mi Mix 18K.

În privința ecranului, Mi 6 respectă practic toate cerințele pentru a fi un smartphone de top. Diagonala de 5.15 inch este potrivită pentru cei mai mulți utilizatori, iar rezoluția Full HD este suficient de puternică pentru un astfel de terminal, dar mai puțin consumatoare de energie decât panourile QHD care încep să devină o regulă.

Pentru platforma hardware, Xiaomi a optat pentru cel mai puternic chipset fabricat de Qualcomm, și anume Snapdragon 835. Acesta include un procesor quad-core Kryo cu frecvența de 2.45 GHz și unul quad-core Kyro tactat la 1.9 GHz, în timp ce chipul grafic este Adreno 540. Acest chipset ar trebui să asigure performanțe bune în orice aplicație sau joc, inclusiv în multitasking, performanțele sale fiind foarte apropiate de chipsetul Exynos 8890 folosit de Samsung pe modelele Galaxy S8 și S8+ comercializate în Europa.

În plus, cantitatea minimă de memorie internă cu care este disponibil telefonul este de 64 GB, însă există și o versiune de 128 GB. Niciuna dintre ele nu are însă slot pentru carduri microSD.

În privința camerei foto, Xiaomi mizează pe un sistem dual compus două camere de 12 MP cu stabilizare optică a imaginii pe 4 axe, dintre care una beneficiază de unghi wide, iar clipurile video pot fi înregistrate inclusiv în format 4K. Pasionații de selfie-uri pot apela la camera frontală de 8 MP care poate înregistra HD.

Autonomia telefonului ar trebui să fie una bună, în condițiile în care acumulatorul Li-Po are o capacitate de 3.350 mAh, iar ecranul nu este foarte solicitant prin prisma rezoluției Full HD. Pentru platformă software, Xiaomi a ales Android 7.1.1 Nougat.

                   

Îl cumpărăm sau nu?

Xiaomi Mi 6 este un smartphone de top care, dacă va convinge și în privința calității construcției, are toate șansele să se bucure de succes. Cu un design care amintește puternic de Galaxy S7, noul Mi 6 oferă practic cea mai puternică platformă hardware disponibilă pe piață în prezent, totul pentru un preț semnificativ mai mic decât rivalii tradiționali.

Iar când spunem rivalii tradiționali ne referim în primul rând la Samsung Galaxy S8, care ne-a impresionat prin design, construcție, performanțe și platformă software, însă care are un preț prohibitiv pentru o bună parte din potențialii clienți. Un alt concurent este LG G6, care oferă de asemenea o platformă hardware puternică, însă care nu punctează la fel de bine când vine vorba despre design.

În acest context, probabil că cel mai important concurent vine de fapt tot din China în “persoana” lui Huawei P10, care oferă la rândul său o bună parte dintre caracteriticile unui smarthone de top.

Preț Xiaomi Mi 6 și disponibilitate

Xiaomi Mi 6 este disponibil din 28 aprilie în 3 versiuni:

- Xiaomi Mi 6 cu 6 GB RAM și 64 GB memorie internă – 360 dolari

- Xiaomi Mi 6 cu 6 GB RAM și 128 GB memorie internă – 420 dolari

- Xiaomi Mi 6 Ceramic Edition cu 6 GB RAM și 128 GB memorie internă – 435 dolari

                     

Concluzii

Xiaomi Mi 6 are șansele să devină un smartphone popular inclusiv în Europa, ca urmare a designului și construcției de calitate, a unei platforme hardware puternice și a camerei foto duale, la care se adaugă și un acumulator cu o capacitate generoasă.

Smartphone-uri in catalogul Price.md

Источник: giz-ro
0 комментария Добавить
0 коммент. Добавить
Ошибки:

ссылка на видео

  • Ссылка на видео неправильная