Pikovit® sirop 150 ml N1 (de la 1an) (TVA 20%)

farmacie.md
Contactele vânzătorului
farmacie.md
5976030
Toate produsele
22106688
68106112
Contactele vânzătorului
farmacie.md
5976030
Toate produsele
Picovit sirop 150ml (de la 1an)

Substanta activa: 5 ml. sirop contin: Retinol, sub forma de palmitat de retinol (vitamina A) 900 U. I. Colecalciferol (vitamina D3) 100 U. I. Acid ascorbic (vitamina C) 50 mg. Clorhidrat de tiamina (vitamina B1) 1 mg. Riboflavina (vitamina B2) 1 mg. Clorhidrat de piridoxina (vitamina B6) 0,6 mg. Cianocobalamina (vitamina B12) 1 µg. Nicotinamida (vitamina PP) 5 mg. D-pantenol (dexpantenol) 2 mg. Siropul contine, de asemenea, agar, tragacanta, zahar, glucoza lichida, aroma ulei de portocale, aroma de grapefruit, aroma de portocale, polisorbat 80, acid citric monohidrat, rosu de Ponceau 4R (E 124), benzoat de sodiu, apa purificata.
Compozitia si forma de prezentare: sirop 150ml in flacon.
Actiunea farmacologica: Pikovit sirop contine 9 din cele mai importante vitamine care intervin in reglarea a numeroase procese biochimice din organism. Vitaminele din grupa B (B1, B2, B6, acidul pantotenic si nicotinamida) intervin in metabolizarea carbohidratilor, lipidelor si proteinelor si in functionarea sistemului nervos. Vitamina A este necesara pentru dezvoltarea celulelor epiteliale si pentru sinteza pigmentului retinian. Vitamina D regleaza utilizarea calciului si face posibila mineralizare corecta a oaselor si a dintilor. Vitamina C accelereaza absorbtia fierului si ia parte la numeroase procese de oxido-reducere din organism

INDICATII
-lipsa apetitului alimentar (inapetenta)-
-supliment in terapia cu antibiotice-
-supliment vitaminic, in special in timpul iernii si primaverii.

DOZE SI MOD DE ADMINISTRARE
Copii intre 1-3 ani: doza recomandata este de o lingurita (5 ml) sirop Pikovit, administrata oral de 2 ori pe zi. Copii intre 4-6 ani: doza recomandata este de o lingurita (5 ml) sirop Pikovit, administrata oral de 3 ori pe zi. Copii intre 7-14 ani: doza recomandata este de o lingurita (5 ml) sirop Pikovit, administrata oral de 3-4 ori pe zi. Pikovit se administreaza dupa mese, ca atare sau amestecat cu ceai, suc sau piure de fructe. In inapetenta, siropul se va administra zilnic timp de 1 luna- pentru toate celelalte indicatii se va administra doar la nevoie. Flaconul trebuie agitat inaintea administrarii siropului.

CONTRAINDICATII
Nu trebuie sa luati Pikovit sirop daca sunteti hipersensibil (alergic) la oricare dintre componentele produsului sau daca aveti hipervitaminoza A sau D.

ATENTIONARI SI PRECAUTII SPECIALE DE UTILIZARE
1 lingurita (5 ml) Pikovit sirop contine 3 g zahar. De aceea, acest produs nu este recomandat diabeticilor. De asemenea, nu se administreaza in caz de intoleranta congenitala la fructoza, sindrom de malabsorbtie la glucoza-galactoza sau deficienta de sucroza-izomaltaza. Pikovit contine benzoat de sodiu, care poata sa irite usor tegumentele, ochii si mucoasele. De asemenea, poate sa creasca incidenta icterului la nou-nascuti. Pikovit sirop se administreaza la copii sub 1 an numai la indicatia si sub supravegherea medicului.

Specificații principale
Producator
KRKA d.d., Novo mesto
Forma
sirop
Doza concentratia
1
Tara
Slovenia
Producator
KRKA d.d., Novo mesto
Divizarea
1
Tip / Subcategorie
Multivitamine
Produse Asemănătoare
Produse vizualizate