Aksef® pulb.+solv./sol. inj 750 mg N1 + 6 ml N1

farmacie.md
Contactele vânzătorului
farmacie.md
5981766
Toate produsele
22106688
68106112
Contactele vânzătorului
farmacie.md
5981766
Toate produsele

Forma de prezentare:Pulb. pt. solutie Injectabil 750 mg.
INDICATII
Administrare interna: angine, faringite, amigdalite, otite medii acute la copii.
Administrare injectabila: infectii ale tractului respirator, tractului urinar, infectii ORL, infectii ale pielii si ale tesuturilor moi, infectii osteo-articulare, infectii obstetricale si ginecologice, gonoree, septicemie, meningite produse de microorganisme sensibile. Profilaxia infectiilor chirurgicale.
DOZE SI MOD DE ADMINISTRARE
Oral: Copii si sugari mai mari de 3 luni: 20-30 mg/kg/zi (max. 500 mg/ zi) in doua prize- dupa mese. adulti: 250-500 mg la 12 ore. Injectabil: adulti si adolescenti (peste 12 ani): 750-1500 mg la intervale de 8 ore, Injectabil intramuscular sau intravenos (solutia)- max. 6 g zilnic. Sugari si copii: 30-240 mg/kg/zi, fractionat in 3-4 injectii. Nou-nascuti: 30-100 mg/kg/zi, fractionat in 2-3 administrari.
Gonoree: Injectabil intramuscular o doza unica de 1500 mg. Tratament trebuie continuat cel putin 3 zile dupa scaderea febrei si disparitia celorlalte simptome. La pacientii cu insuficienta renala doza trebuie redusa.
CONTRAINDICATII
Hipersensibilitate la cefalosporine.
ATENTIONARI SI PRECAUTII SPECIALE DE UTILIZARE
Prudenta la pacientii alergici la peniciline. La bolnavii cu insuficienta renala doza se adapteaza in functie de clearance-ul creatininei. Se recomanda supravegherea functiei renale cand se asociaza cu antibiotice aminoglicozidice, diuretice cu actiune intensa sau cu alte medicamente cu potential nefrotoxic. Poate determina selecaionarea de tulpini bacteriene
rezistente. In timpul tratamentului poate sa apara diaree severa si persistenta (impune intreruperea administrarii)- trebuie suspectata colita pseudomembranoasa. Prudenta la pacientii cu tendinta la retentie hidrosalina, la pacientii diabetici si la copii sub 3 luni. Poate modifica rezultatele dozarii glucozei in urina (prin metode reducatoare) si poate pozitiva testul Coombs. Precautie la femei insarcinate, in special in primul trimestru, si in perioada de alaptare.
Specificații principale
Producator
Nobel Ilac Sanayii ve Ticaret AS (prod.: Pharmavision Sanyii ve Ticaret A.S., Turcia)
Doza concentratia
750
Tip / Subcategorie
Antibacteriene de uz sistemic
Tara
Turcia
Producator
Nobel Ilac Sanayii ve Ticaret AS (prod.: Pharmavision Sanyii ve Ticaret A.S., Turcia)
Divizarea
1
Forma
pulb.+solv./sol. inj.
Produse Asemănătoare
Produse vizualizate