Anghinare, frunze, D112, ceai la pungă
Ce conţine acest ceai?
Frunzele plantei Cynara scolymus L., fam. Asteraceae, conţin cinarină, polifenoli, acid clorogenic, flavone, substanţe amare, săruri de potasiu şi magneziu, taninuri.
Ce alte substanţe mai conţine?
Ceaiul nu conţine alte substanţe adjuvante, nici arome sau coloranţi.
Ce beneficii are consumul acestui ceai?
-contribuie la un nivel normal al lipidelor în sânge;
-susţine scăderea în greutate;
-susţine sănătatea ficatului;
-sprijin pentru detoxifiere;
-ajută la susţinerea digestiei şi la fluxul
sucurilor digestive;
-susţine sănătatea intestinală (senzaţie de balonare, flatulenţă).
În ce situaţii nu se poate consuma acest ceai?
Nu se administrează în obstrucţie biliară, insuficienţă hepatică gravă şi în
caz de hipersensibilitate la această plantă.
Ceaiul acesta poate fi consumat de către femeile gravide şi mamele care alăptează?
Acest ceai nu este indicat femeilor însărcinate şi mamelor care alăptează.
Acest ceai se poate administra concomitent cu medicamentele?
Are efecte secundare?
La dozele recomandate nu au fost semnalate incompatibilităţi cu
medicamentele şi nici efecte secundare.
Cum se prepară ceaiul?
*pungă:
Peste o linguriţă plantă se toarnă 200 ml apă clocotită şi se lasă 10 - 15
minute acoperit, apoi se strecoară.
*plic:
Peste un plic se toarnă 200 ml apă clocotită şi se lasă 10 - 15 minute
acoperit.
Care este doza recomandată?
Se beau 2 - 3 căni cu ceai pe zi.
Prezentare:
pungă x 50 g / 20 plic x 1 g.