Ceai Hypericum Papadie 30g

farmacie.md
Contactele vânzătorului
farmacie.md
6639146
Toate produsele
22106688
68106112
Contactele vânzătorului
farmacie.md
6639146
Toate produsele

Ceai Hypericum Papadie 30g



Ceaiul de Păpădie
contribuie la menținerea sănătății sistemelor digestiv, hepato-biliar, renal și
cardiovascular. Acesta favorizează eliminarea excesului de apă și acid uric pe
cale urinară și are acțiune hipoazotemică.



Ceai Papadie vracmso-ansi-language:RO"> – Supliment alimentar cu rol detoxifiant si digestiv.



Caracteristici generale
Ceai Papadie vrac:



Ceaiul de Păpădie este un
excelent digestiv, diuretic și detoxifiant. Acesta ajută la îmbunătățirea
funcțiilor hepato- biliare prin proprietățile sale colecistokinetice și la
echilibrarea profilului lipidic. Grija față de corpul nostru este cu atât mai
importantă cu cât ritmul vieții noastre devine tot mai alert și stresant, iar
alimentația noastră devine tot mai haotică, procesată, plină de toxine și cu un
profil nutrițional dezechilibrat. Toți acești factori de stres, împreună cu un
efort fizic neadecvat, o hidratare insuficientă, un somn de slabă calitate și
alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de
medicamente), în timp, pot genera stres oxidativ și contribuie la creșterea statusului
inflamator din organism care, la rândul său, poate îngreuna procesele de
digestie și detoxifiere ale organismului.



De aceea, ceaiurile din
plante, precum Păpădia, ce conțin compuși activi cu proprietăți digestive,
detoxifiante, diuretice, colecistokinetice, hipoglicemiante și
hipocolesterolemiante sunt o soluție naturală și la îndemână pentru combaterea
factorilor cu impact negativ asupra sănătății noastre.



Ingrediente Ceai Papadie
vrac:



Părți aeriene de Păpădie
(Taraxacum officinale).



Detalii Ceai Papadie vrac:



Plantele medicinale
folosite ca materie primă pentru ceaiurile Hypericum sunt procurate din zone
nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului
prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide,
insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau viruși patogeni.



Pentru realizarea Ceaiului
de Păpădie, au fost folosite plante nemodificate genetic, obținute preponderent
din flora spontană a țării noastre. Părțile aeriene de Păpădie au fost uscate
la temperaturi menajante, păstrându-și, așadar, proprietățile benefice. Nu au
fost folosite tratamente chimice sau iradiante.



Ceaiul de Păpădie
contribuie la menținerea sănătății sistemelor digestiv, hepato-biliar, renal și
cardiovascular. Acesta favorizează eliminarea excesului de apă și acid uric pe
cale urinară și are acțiune hipoazotemică. Susține, de asemenea, digestia și
buna funcționare a colecistului prin stimularea secreției bilei și evacuarea
acesteia în duoden. În plus, compușii activi (de ex.: triterpene, acizi
organici, flavonoide, fitosteroli, carotenoide, colină, vitamine și minerale)
din Păpădie, contribuie și la detoxifierea organismului, la reglarea glicemiei
și a grăsimilor din sânge și la susținerea funcției miocardului. Pe scurt, printre
virtuțile ceaiului de Păpădie se numără acțiunea: detoxifiantă, digestivă,
diuretică, colecistokinetică, hipoazotemică, hipoglicemiantă,
hipocolesterolemiantă, cardioprotectoare, calmantă, emolientă și tonifiantă la
nivel cutanat.



Prezentarea compușilor
activi din Păpădie:



Păpădia (Taraxacum
officinale) este o plantă erbacee perenă cu flori galbene ce face parte din
familia Asteraceelor și este originară din Eurasia. Aceasta are o multitudine
de denumiri populare (papalungă, flori-galbene, floarea- mălaiului, buhă,
floarea-găinii, crestățea) și o răspândire largă în zonele temperate, preferând
solurile umede și locurile însorite. În ceea ce privește denumirea științifică,
aceasta își are originea, cel mai probabil, fie din greaca veche, fiind compusă
din cuvintele „taraxos” (boală) și „akon” (leac), fie din persanul
„tarakhshaqūn” (plantă amară, cicoare sălbatică). Așa cum putem deduce din
denumirea sa, Păpădia a fost cunoscută și consemnată de către grecii antici
(Teofrast) și medicii arabi (Avicenna, Ibn Sarabi), aceasta având o tradiție de
utilizare foarte îndelungată în special ca plantă medicinală. În sezon, părțile
sale aeriene sunt utilizate și ca aliment, fiind preparate sub formă de salată
sau sirop.



Cu o multitudine de
substanțe active conținute, Păpădia este bogată în: principii amare (lactone
sesquiterpenice: taraxacină sau lactucopicrină, taraxacolidă liberă sau
glucozidată, acid taraxinic), triterpene pentaciclice (taraxerol, taraxasterol,
beta-amirenol, betulinol, lupeol), fitosteroli, acizi organici (cafeic,
hidroxifenilacetic), acizi grași (palmitic, oleic, melissic, cerotic), colină,
flavonoide (glucozida apigenolului și a luteolului), carotenoide (violaxantină,
taraxantină), vitaminele A, complex B, C, D, săruri minerale (în special de
potasiu). De asemenea, rădăcinile plantei sunt bogate în fructooligozaharide
(inulină – 40%) cu acțiune prebiotică, fructoză și potasiu.



Datorită acestei bogății
de substanțe active, Păpădia este recomandată în fitoterapie pentru
proprietățile sale digestive, detoxifiante și hepatoprotectoare. Prin gustul
său amar, stimulează secreția și evacuarea din colecist în duoden a sărurilor
biliare, reglează pofta de mâncare, ușurează digestia prin stimularea secreției
sucurilor digestive (salivă, suc gastric), reduce balonarea și flatulența și
normalizează nivelurile de zahăr și grăsimi din sânge prin blocarea absorbției
lor în exces, la nivel intestinal. De asemenea, datorită conținutului în
potasiu, aceasta are o acțiune diuretică, depurativă, de eliminare a excesului
de azot și acid uric din organism. În plus, potasiul, fitosterolii și alți
compuși activi din produsele pe bază de Păpădie, contribuie la sănătatea
cardiovasculară prin creșterea permeabilității capilare și mai buna irigare a
miocardului. Nu în ultimul rând, această plantă este utilă și folosită extern,
pentru menținerea sănătății pielii (ten, scalp, corp), calmând iritațiile și
având o acțiune emolientă și tonifiantă. Toate aceste proprietăți fac din
Ceaiul de Păpădie un adjuvant ideal în dietele dezechilibrate, cu exces
proteic, de grăsimi sau de zaharuri și în problemele de digestie asociate
acestora.



Mod de utilizare Ceai
Papadie vrac:



Intern:mso-ansi-language:RO"> sub formă de infuzie din 2 lingurițe de plantă la 200 ml
de apă clocotită. Se acoperă și se lasă la infuzat timp de 10-15 minute, apoi
se strecoară. Se beau 2 căni de ceai pe zi.



Sub formă de decoct din 2
lingurițe de plantă la 250 ml de apă clocotită. Se fierbe timp de 5-10 minute,
se strecoară și apoi se bea pe parcursul zilei.



În cazul administrării
îndelungate, la fiecare 3 luni, se recomandă o pauză de 30 de zile.



Extern:mso-ansi-language:RO"> sub formă de decoct din 1-2 lingurițe de plantă la
200-500 ml de apă clocotită. Se va folosi pentru: gargară, spălături locale,
băi de șezut, cataplasme, comprese, badijonări, tonic pentru față și scalp.



Pentru un efect mai
puternic, se recomandă asocierea cu Tinctura de Păpădie de la Hypericum!



Se poate asocia cu succes
și cu: Hyper Bil, Hyper Gas, Hyper Dep Diu, Bitter Taina Plantelor
(hidroalcoolic, hidroglicerinic sau capsule), Tinctura Hepato Biliară, Siropul
de Mentă sau cu Oțetul Hepato-biliar de la Hypericum.



Formă de prezentare:



Cutie de carton conținând
plantă uscată



Greutate netă:



℮ 30 g



Contraindicații:



Nu se utilizează de către
persoanele alergice la plante din Fam. Asteraceae/Compositae sau de către cele
cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.



Precauții:



Femeile însărcinate sau
care alăptează și persoanele care urmează tratamente medicamentoase sau care se
află sub supraveghere medicală (în special pentru insuficiență hepatică sau
renală decompensată, litiază biliară, ulcer gastric sau duodenal) sunt sfătuite
să consulte un specialist înainte de începerea curei;



Conține Lemn-dulce –
persoanele care suferă de hipertensiune ar trebui să evite consumul excesiv;



A nu se depăși doza
recomandată pentru consumul zilnic;



A nu se lăsa la îndemâna
și la vederea copiilor mici;



Acesta este un supliment
alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un mod
de viață sănătos.



Condiții de păstrare:



Bine închis, ferit de
lumină și umiditate, la temperaturi de maximum 25°C.



Brand



HYPERICUM



Producator 



HYPERICUM IMPEX

Specificații principale
Producator
Hypericum Impex SRL
Producator
Hypericum Impex SRL
Forma
prod. vegetal/ceai
Tip / Subcategorie
Detoxifiere
Tara
Romania
Produse Asemănătoare
Produse vizualizate