Apple își cere scuze pentru încetinirea terminalelor iPhone; scade cu 50 dolari costul asociat înlocuirii unei baterii uzate

29 дек. 2017, 11:00
552

Înainte de Crăciun am aflat o știre sub formă de zvon inițial, aceea că Apple ar încetini dinadins terminalele iPhone pe măsură ce bateriile acestora se uzează.

A urmat mai apoi și confirmarea din partea gigantului american și am fost informați că unii utilizatori au deschis un proces împotriva creatorului iPhone, asta datorită faptului că ei nu au fost anunțați în vreun fel că telefonul lor este încetinit special.

Povestea continuă și astăzi când aflăm că Apple a publicat o scrisoare prin care își cere scuze față de consumatori, oferind și o lămurire exactă a situației. Ei bine, Apple afirmă că această încetinire a telefoanelor iPhone nu este realizată intenționat cu scopul de a reduce durata de viață a unui produs sau pentru a degrada experiența utilizatorului și a-l îndemna să facă un upgrade.

Se aduce în discuție și modul în care bateriile se uzează și cum acestea devin mai puțin eficiente cu trecerea timpului, numărul de încărcări fiind doar unul dintre factorii ce contribuie la acest proces chimic de "îmbătrânire". O asemenea baterie uzată nu mai poate stoca energia la fel de bine și astfel apar și închiderile din senin în anumite situații.

Apple a publicat și un articol dedicat numit "Bateria și performanțele dispozitivului iPhone" în care găsiți sfaturi utile cu privire la baterie și modul în care se pot maximiza performanțele. Așa cum ați aflat deja, Apple a început să ofere update-uri menite să îmbunătățească managementul de energie cu scopul de a evita acele închideri neașteptate, lucru ce a dus și la încetinirea device-urilor cu baterii uzate.

Modele precum iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus și iPhone SE au primit asemenea actualizări odată cu trecerea la iOS 10.2.1 și același lucru s-a întâmplat și pentru iPhone 7 și 7 Plus odată cu trecerea la iOS 11.2. Apple spune că atunci când o baterie uzată este înlocuită, performanțele iPhone-ului revin la condiții normale. 

Pentru a-și cere scuze, gigantul din Cupertino a redus și prețurile practicate la înlocuirea bateriilor pentru iPhone-urile ieșite din garanție. Astfel înlocuirea unei baterii va costa 29 dolari pentru modele de la iPhone 6 în sus cu acumulator uzat, program disponibil la nivel global în perioada ianuarie - decembrie 2018.

De asemenea, la începutul anului viitor vine și un update iOS în care sunt incluse funcții prin care utilizatorii pot vedea starea exactă a bateriei și a gradului de uzare. Vom putea vedea astfel în ce condiție este afectată performanța și decide dacă este momentul să schimbăm acumulatorul. Reducerea prețului pentru înlocuirea bateriilor, dar și update-ul sunt binevenite, dar Apple nu va scăpa atât de ușor.

Așteptăm să vedem cum decurge procesul intentat de utilizatorii iPhone, persoane care până la urmă au crezut că telefonul lor nu mai este bun și au fost nevoiți să achiziționeze un altul, cel mai probabil tot unul Apple.

Smartphone-uri in catalogul Price.md

Urmariti-ne pe Facebook

Источник: mobilissimo-ro
0 комментария Добавить
0 коммент. Добавить
Ошибки:

ссылка на видео

  • Ссылка на видео неправильная