Vertu îşi continuă scufundarea, închide centrele de producţie din UK

14 июл. 2017, 09:00
460

Veştile proaste despre producătorul de telefoane de lux Vertu continuă şi azi aflăm că firma îşi va închide linia de producţie din Marea Britanie. Multă vreme telefoanele de lux ale fostei filiale Nokia au fost promovate ca "made in UK" şi acum această emblemă dispare.

Brandul Vertu fusese vândut la începutul anului spre un om de afaceri din Turcia, exilat în Europa şi cercetat pentru fraudă şi datorii neplătite. Luna trecută veneau veşti bune şi anume că firma chineză TCL va oferi tehnologie (şi probabil şi producţie) pentru Vertu. Apoi la final de iunie iar au apărut veşti proaste, angajaţii companiei declarând că se tem de concedieri şi existând multiple dări neplătite.

Între timp Murat Hakan Uzan, deţinătorul acestui brand insistă că va readuce la viaţă Vertu, deşi datoriile acumulate au sărit peste 130 de milioane de euro. 200 de joburi vor fi pierdute după închiderea producţiei din UK. Vertu a trecut de la Nokia pe la alte câteva entităţi financiare din Asia şi alte ţări, fiind pasată de colo-colo fără o soluţie.

Problema cu acest brand e că vedetele, magnaţii, fotbaliştii şi actorii care cumpărau telefoanele aveau garanţia unei echipe britanice dedicate, care asambla manual terminalele. Lucrau cu piele de struţ, metale rare, pietre preţioase şi piele de aligator. Handset-urile ajungeau şi la 30.000 de dolari ca atare. Ca să nu mai vorbim de serviciul Concierge, cu cineva disponibil 24 din 24 pentru nevoile clienților.

Vertu pornea la drum în 1998, ca parte din Nokia şi era vândută în 2012 către firmă financiară EQT. De atunci lucrurile au luat-o în jos.

Smartphone-uri in catalogul Price.md

Urmariti-ne pe Facebook

Источник: mobilissimo-ro
0 комментария Добавить
0 коммент. Добавить
Ошибки:

ссылка на видео

  • Ссылка на видео неправильная